A YFC háza táján...EgyébHíreinkKiemeltMindeközben az irodánkban...

Igazgató váltás a Fiatalok Krisztusért Alapítványnál

A Fiatalok Krisztusért Misszió már 28 éve szervez értékteremtő programokat a magyar fiatalok számára. A Dicsérem Neved énekeskönyvek, Jelige Magazin, Biztos Szikla tinédzser programok, YFC nyári táborok, ifjúsági kiadványok és missziós anyagok talán sokatok számára ismerősen csengenek. Ezalatt az idő alatt sokszor érkeztünk mérföldkőhöz, mint ahogyan most is egy ilyen különleges időszakban lehetünk.

Reichert Tímea, aki tizenegy éven keresztül vezette és szervezte az Alapítvány missziós programjait, most átadja feladatait Halász Attilának. Timit sokan, sokféle szolgálat kapcsán ismerjük. Meghatározó alakja a Magyarországon folyó ifjúsági missziónak. Csak címszavakban is hosszú a listája azon dolgoknak, amelyek aktív résztvevője volt az elmúlt években.
Az ő nevéhez fűződik többek között:
• a Balaton Net tinédzser és ifjúsági programjainak koordinálása az elmúlt több mint 10 évben
• a Young Leader program elindítása hazánkban
• Fiatal vezetők képzése országos szinten
• Tini lány konferenciák és mentori program elindítása
• az utóbbi években tevékeny részese a Baptista Női Missziónak is.

Most az életében egy új időszak kezdődik. Férje, Barnabás munkája miatt külföldre költöznek és új kihívásokkal és feladatokkal néznek majd szembe. A staféta 2019 májusában pedig átkerült testvére, Attila kezébe.
Attila szinte missziós gyerekként nőtt fel a YFC kerítésén belül. Először Biztos Szikla tiniként kapcsolódott a programokhoz, majd önkéntesként segítette a tinédzser foglalkozásokat. Tanulmányai mellett önkéntes segítője lett az Alapítványnak, később teljes idős munkatársként csatlakozott a csapathoz. Kárpátaljai szolgálatát feleségével, Lídiával kezdte egy napközi otthonos gyermek-és tini program elindításával, amelyet azóta is segítenek. Attila missziós tanulmányait a Baptista Teológiai Akadémián szerezte, terepgyakorlatát ifjúsági – és gyerektáborok szervezésében, lebonyolításában, valamint Szentendrén ifjúsági vezetőként végezte.
Hisszük, hogy áldás lesz Attila további szolgálata és vezetői munkája a misszióban. Kérünk, imádkozzatok érte, hogy az új feladat, kihívás és felelősség mellé erőt, ismeretet és bölcsességet kapjon.
A Fiatalok Krisztusért csapata nevében:
Barbarics Péter elnök, alapító

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük